Els dimarts... sortim

L'Arseni i la Carme som dos inquiets veïns de Banyoles que des del 2003 cada dimarts sortim a descobrir el nostre entorn. Amb aquestes sortides pretenem descobrir i coneixer llocs que per les seves caracteristiques ens aportin coneixements ja siguin culturals, ambientals o històrics En la majoria de casos aprofitem per fer una bona estona de camí i ho complementem amb un dinar en alguna fonda o petit restaurant de l'entorn. Amb aquest blog ens agradaria compartir les nostres experiencies.

Tuesday, June 16, 2015

Caminant de la Badia de Sant Antoni de Calonge a Platja d'Aro

Aquest dimarts hem anat des de la Badia de Sant Antoni de Calonge a Platja d’Aro pel camí de Ronda i GR-92.
Hem sortit cap a la Bisbal on per equivocació i sortosament ja que és un paisatge poc conegut i molt bonic, hem agafat la carretera que passa pel mig de les Gavarres amb molts revolts però molt tranquil·la, molts grups de ciclistes fan aquesta ruta, ruta que et deixa just a la mateixa platja de Calonge.
L’excursió que hem fet avui surt de la Cala Monestri que està més propera a Palamós, de la que hem aparcat el cotxe. Érem a la platja de Sant Antoni on hem agafat bastons i motxilles i hem començat a caminar direcció Platja d’Aro pel camí de Ronda. Segons diu la fitxa del Palau Robert “aquest camí de Ronda constitueix una de les més belles passejades que es poden fer per la Costa Brava i on es troba un paisatge genuïnament costabravenc”. El camí passa prop de cales de sorra granada i roca, arrecerades pels penyals dels extrems de les Gavarres, on és fàcil trobar l’ombra dels pins que arriben gairebé fins l’aigua.
Hem passat pel pont nou, una palanca molt moderna, que uneix la  platja de Sant Antoni i la de la Torre Valentina, aquesta torre queda envoltada per un gran edifici d’apartaments que fa com mitja circumferència, deixant la Torre Valentina al bell mig del edifici.

La Torre  Valentina, és una torre medieval del segle XV-XVI, aproximadament, formava part del sistema defensiu que es va establir a Calonge per lluitar contra la pirateria.
Aquesta estructura defensiva formava part del castell de Calonge i tres torres de vigilancia: La Torre Valentina situada arran de mar; la Torre del Baró, que es troba al mig del pla i emplaçada a les muntanyes de llevant, la Torre del Mal Ús.

Hem anat passant per les diferents platges on en quasi totes hi hem trobat algunes persones que hi prenien el sol,  val a dir que són uns llocs la mar de tranquils, sobre tot ara al maig que ja fa bo i el sol és calent. Després de la platja dels Esculls hem arribat a una gran platja on s’hi troben els Càmpings “Treumal” i “Cala Gogo” els dos amb bons accessos a la platja. Hem traspassat la llarga
platja i al final on deia Cala Ses Torretes hi ha un tancat que barra la continuació del camí de Ronda. Per el que hem vist un cop passat aquest tram ja seriem a Platja d’Aro, concretament al “Comptat San Jordi”.
No sabem quin és el motiu de tancar un camí de Ronda i tallar el GR-92, és del tot incorrecte que no hi hagi cap explicació.
De totes maneres hem fet el recorregut que deia la fitxa del Palau Robert, ja que aquesta dóna com a final del recorregut la platja gran ja esmentada.
Hem refet el camí i hem arribat a Sant Antoni de Calonge a una bona hora per buscar un lloc per dinar. Teníem una tarja d’un lloc en la platja de Palamós i hem anat a trobar-lo, es diu “Fish”, hem estat molt bé, davant del passeig i la platja, amb un menú molt correcte, tant el servei com l’elaboració. Sortint hem vist que sota l’hotel Trias hi ha un restaurant també d’aquest grup, ho sabrem per un altre dia.
Un passeig pels jardins del davant del mar i cap a Banyoles.

2 Comments:

Blogger Pep Armengol said...

Fa anys que es permet la il.legalitat que el Hotel San Jorge (Jordi) talli un Gr... I ningú fa rws?
Vergonya!

5:16 PM  
Blogger Pep Armengol said...


El camí està tallat des de fa anys per la jeta de l'hotel San Jorge i la seva platja privada. NO HI HA ESLLEVISSADA a pesar del cartell que hi han posat.

4:44 PM  

Post a Comment

<< Home