Els dimarts... sortim

L'Arseni i la Carme som dos inquiets veïns de Banyoles que des del 2003 cada dimarts sortim a descobrir el nostre entorn. Amb aquestes sortides pretenem descobrir i coneixer llocs que per les seves caracteristiques ens aportin coneixements ja siguin culturals, ambientals o històrics En la majoria de casos aprofitem per fer una bona estona de camí i ho complementem amb un dinar en alguna fonda o petit restaurant de l'entorn. Amb aquest blog ens agradaria compartir les nostres experiencies.

Tuesday, May 12, 2020

De Roses a Cala Pelosa pel camí de Ronda


Aquest dimarts hem tornat a la Costa Brava, concretament a fer l’excursió de Roses a Cala Jòncols, hem aprofitat un dia esplèndid, no per la decisió sinó pel dia.
 Hem sortit a l’hora de sempre i hem anat directament a Roses, hem travessat el poble fins arribar a l’aparcament del costat del far. Des d’aquest indret comença l’excursió d’avui.

 
Amb pas ferm hem començat a caminar, el camí voreja el mar doncs és un camí de ronda on hem trobat la platja de Canyelles Petites, més endavant la urbanització  de Canyelles i sense parar ens hem situat a la platja de l’Almadrava. Sota mateix de l’Hotel del mateix nom.

El sol brillava en el mar

 
En un restaurant de la platja que en aquesta època es troba tancat, la Carme ha esmorzat, l’indret és molt acollidor i tranquil, allà una dona de fer feines que hi havia ens ha dit que tornava a obrir molt aviat. Al costat del mateix restaurant hi ha uns apartaments molt ben situats davant mateix de la platja, la senyora s’ha brindat a ensenyar-nos-el cosa que no hem pas rebutjat, molt bé, fantàstic, ens ha dit que fins i tot es lloga els caps de setmana.

Hem continuat fins a la punta de l’Almadrava on es deixa la platja, i el camí força ben marcat va deixant enrera la civilització i les últimes cases; entrem al Parc Natural del Cap de Creus.
A partir d’aquí la muntanya, el mar, i algun vaixell ens saluda “Cadaqués- Roses- Illes Medes” hem correspost a les salutacions, tot caminant fins a la Punta Falconera, on hi ha una casa abandonada, un mirador amb força mal estat però una vista imponent.
El camí segueix amb les marques del GR, marques que ens han acompanyat  tota l’excursió, el camí segueix cap a Cala
Murtra, Cala Rostella, Cala Montjoi; vaja fins a la Cala Jòncols. El GR segueix, però nosaltres hem refet el camí, portàvem una bona estona caminant i eren  tres quarts d’una. sabíem que teníem aproximadament 2  hores per a tornar, que s’han convertit en una hora i quaranta minuts.

Rocam a prop del mar

 
Durant tota l’excursió  hem tingut un matí preciós, un dia clar i transparent, la natura és generosa en aquells indrets, hi ha moltes varietats de plantes, arbres i flors, bouganvil·lies, fonoll marí, romaní, llentiscle, baladres, atzavares, pins, oliveres, figueres, xiprers, en fi prodigiós.
Hem de tornar per a fer la segona part de l’excursió, en la d’avui hem quedat cansats, el dinar a Roses amb aquella cervesa fresca i un menú al Restaurant del carrer Sant. Sebastià ens ha aixecat la moral.
Ha millorat la moral, però no el cansament, no teníem ni esma de fer una volta per Roses, i hem decidit tornar a casa i descansar.
Una matinal excepcional, de sol de paisatge i de natura.. 


0 Comments:

Post a Comment

<< Home