Els dimarts... sortim

L'Arseni i la Carme som dos inquiets veïns de Banyoles que des del 2003 cada dimarts sortim a descobrir el nostre entorn. Amb aquestes sortides pretenem descobrir i coneixer llocs que per les seves caracteristiques ens aportin coneixements ja siguin culturals, ambientals o històrics En la majoria de casos aprofitem per fer una bona estona de camí i ho complementem amb un dinar en alguna fonda o petit restaurant de l'entorn. Amb aquest blog ens agradaria compartir les nostres experiencies.

Monday, October 17, 2011

Jardins de Cap Roig

Aquest dimarts ens hem decidit per anar a conèixer els Jardins de Cap Roig a Calella de Palafrugell. Desprès de la nostra estada al Perigord francès i visitar els Jardins de Marqueyssac jardins a la francesa amb una demostració de l’art de la topiaire , situats en un espadat sobre mateix de la Dordogne, a Salignac a veure els jardins del manoir d’Eyrignac, una delícia de jardins, un espai que et sorprenen on està tot previst fins hi tot la casa pairal, la petita església un cant a la natura i per finalitzar els jardins de l’Imaginaire a Terrasson. Amb aquests records hem engegat “els dimarts sortim” tot descobrint els jardins de Cap Roig.
Hem sortit de Banyoles amb un cel força tapat però amb la previsió que cap el migdia s’aixecaria el dia, com així ha estat.
Hem estat els primers que hem aparcat i els primers d’entrar als jardins, previ pagament del tiquet d’entrada, tres Euros pels jubilats.
Els jardins de Cap Roig
Situat a Cap Roig - Calella de Palafrugell - el Jardí Botànic de Caixa Girona és considerat un dels jardins botànics més importants de la Mediterrània. Els orígens del Castell i el Jardí es remunten al 1927, quan el matrimoni Woevodsky va decidir instal·lar-se en aquest paradisíac indret de la Costa Brava.
El treball d’enjardinament realitzat per Dorothy Webster, aristòcrata anglesa i decoradora, aficionada a l'arqueologia i a la jardineria, i Nicolai Woevodsky, aficionat al dibuix i a l'arquitectura, va permetre construir aquest paratge únic a la Costa Brava. La situació geogràfica i la seva orientació arrecerada conformen condicions climàtiques i de substrat favorables per sostenir un ampli espectre de flora mediterrània i també de flora exòtica, tropical i subtropical.
Caixa Girona treballa, des de 1969, per conservar l'esperit que el matrimoni Woevodsky va donar a aquest singular indret.El Jardí Botànic de Caixa Girona, situat en els penya-segats de Calella de Palafrugell, en el paratge anomenat Cap Roig, és un conjunt paisatgístic de gran valor estètic i ornamental. Les més de 500 espècies botàniques que s'hi poden contemplar actualment converteixen aquest espai en una valuosa eina educativa. En els darrers anys el Jardí Botànic de Caixa Girona s'ha convertit també en un espai obert a la cultura. Tots els estius la Fundació Caixa Girona hi organitza el Festival Jardins de Cap Roig i exposicions de prestigiosos escultors nacionals i internacionals que transformen el Jardí en una singular espai d'art a l'aire lliure
Els jardins ens han agradat molt, evidentment el decorat de fons és extraordinari, els pins tocant al mar i la claror que hem tingut un cop els núvols han deixat sortir el sol ha estat un panorama idíl·lic. No és el millor temps per visitar-lo, si és vol veure florit l’arbre de les mimoses que ni han moltissimes, cal anar-hi a finals de gener, primers de febrer. Els jardiners ens han dit que per gaudir de la floració de totes les plantes cal anar-hi a principis de juliol. O sigui que ben segur que hi tornarem.
A part de les diferents plantes de totes classes i arbres de tot el món hem pogut veure en el transcurs del recorregut una col·lecció d’escultures situada en llocs adients, que ajuden a donar relleu al conjunt del jardí. També ens a agradat el castell residència dels iniciadors del jardí.
Sortint hem agafat la carretera de Pals a Torruella per veure si podíem tenir més informació de la collita de l’arròs. No hem tingut sort i finalment ens hem decidit arribar-nos a Torruella a veure les noies de la Fonda Mitjà per dinar.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home