Els dimarts... sortim

L'Arseni i la Carme som dos inquiets veïns de Banyoles que des del 2003 cada dimarts sortim a descobrir el nostre entorn. Amb aquestes sortides pretenem descobrir i coneixer llocs que per les seves caracteristiques ens aportin coneixements ja siguin culturals, ambientals o històrics En la majoria de casos aprofitem per fer una bona estona de camí i ho complementem amb un dinar en alguna fonda o petit restaurant de l'entorn. Amb aquest blog ens agradaria compartir les nostres experiencies.

Friday, July 06, 2007

De Colera a la Platja de Garbet



Avui hem anat de la vila de Colera a la platja de Garbet


Avui hem anat a l’Alt Empordà, ens hem arribat fins al poble de Colera a fi de fer l’excursió entre el port d’aquesta vila i la platja de Garbet.
De Banyoles a Colera hi ha només 65 km. que hem fet en 50 minuts, és més a prop del que sembla, hem passat pel Pla de Martís i hem entrat a la N II per Bàscara.
Arribats a Colera hem anat a l’Ajuntament a buscar informació, la persona que amb molta cordialitat ens ha atès ens ha explicat les dues opcions que ens podrien anar bé, l’una és la que nosaltres ja teníem pensada i l’altre era anar a Sant Miquel de Colera, Molinàs i arribar-se a veure els Dòlmens del Puig d’Esquers des d’on segons sembla hi ha una vista excepcional des de dalt el Puig.
Com que estàvem en forma ens hem decidit per la primera que ens portava a disfrutar d’una matí més proper al mar.
El camí surt del Port de Colera i fins arribar al promontori del cap del Lladrò està marcat amb pintura groga. Malgrat no hagués estat marcat no et pots perdre doncs és un corriol que puja molt fort i que és apte només per cabretes. De fet tal com puja i el seu mal estat ja fa una selecció ràpida de quines persones poden pujar a veure els canons que hi ha a dalt
Ara ho expliquem....
L’any 1770 els germans Bonaventura Sangenis, cofundadors del poble, van ordenar la redacció d’un projecte per a la construcció d’una torre de defensa al cim del promontori del cap de Lladró, sobre l’actual port, tot i que finalment sembla que pels problemes econòmics que van tenir per la construcció del nou poble no es van arribar a construir ma,i tot i que en l’indret hi ha dos canons, un d’ells amb la inscripció “ano de 1789 núm. 163”,els quals són de procedència i destí desconeguts.
Des d’aquesta explanada hi havia tres camins que podíem triar, l’un s’enfilava muntanya amunt, l’altre a peu pla i l’altre per sota d’aquest. De fet cap dels tres era el que havíem d’agafar , calia que haguéssim baixat fins a l’Illa Grossa i d’allà sortia el camí, hi hem baixat a la l'illa Grossa a fer fotos però no l’hem vist.
Hem sortit pel camí de peu pla i entre vinyes molt ben arreglades, és com una vinya jardí, amb unes oliveres arran del camí, tot molt ben disposat i net. Un jove amb una camioneta s’ha parat i hem començat a preguntar, el resultat .. es tracta de la vinya dels Senyors de Peralada i d’on es cull el raïm “Cabernet Sauvignon” que omple les botelles del vi de Garbet. Ell és qui ens ha dit on havíem d’haver agafat el camí i a on el podíem tornar a recuperar, just abans d’entrar a la Masia dels Mateu.
Davant de la Masia dels propietaris, un cartell indica “Camí de Ronda”, hem seguit el camí que al començament esta força bé però que molt aviat s’estreny fins aterrar al mar, ja no es diu camí sinó cinturó potser perquè te’l estrenyis, cal anar de pedra en pedra, posant imaginació i amb un cert valor i grimpant una mica hem fet cap a la platja de Garbet.
Hem decidit agafar la carretera per tornar doncs el camí de pujada als canons si era costerut pujar-lo, de baixada i cansats hauria sigut pitjor . Hem preferit caminar per un bon asfalt que no que et tremolin les cames, i així hem fet tres km. que hi deuen haver de Garbet a Colera.
Arribats ens hem decidit anar a dinar al restaurant “El Jovent” l’únic lloc que hem vist obert i que per l’aspecte és el que ens podia convenir. Un estofat de mongetes, col i patates i vedella amb bolets que ens ha complagut, junts amb postres i cafè total €22,--.
El Cap del restaurant al veure'ns tant muntanyencs ens ha parlat molt bé del Puig d’Esquers i de la impressionant vista que si pot veure. Ja al carrer hem decidit que per aquest dimarts ja en teníem prou i que tornaríem per fer l’opció Sant Miquel de Colera, Molinars i el Puig d’Esquer.
Ens hem aturat a Peralada per comprar vi de Garbet però la botiga no obria fins a les cinc, hem seguit cap a Banyoles per Borrassà, Crespià, Esponellà i a Casa.

Dimarts 16 de gener de 07

2 Comments:

Blogger Daniel Arenas said...

This comment has been removed by the author.

2:09 PM  
Blogger Daniel Arenas said...

Benvolguts, he arribat a aquesta interessant enrada que vau publicar al 2007 a través del buscador Google.

De fet estic cercant informació sobre el llogaret de Molinars (crec que hi ha un Castell-masia) i un pou del sXV.

En aquesta entrada heu escrit que això ho deixaveu per més endavant però no he trobat o no he sabut buscar bé la entrada del vostre bloc sobre aquest tema.

M'en podríeu donar informació si us plau si hi heu anat?

Moltes gràcies.

2:13 PM  

Post a Comment

<< Home