Els dimarts... sortim

L'Arseni i la Carme som dos inquiets veïns de Banyoles que des del 2003 cada dimarts sortim a descobrir el nostre entorn. Amb aquestes sortides pretenem descobrir i coneixer llocs que per les seves caracteristiques ens aportin coneixements ja siguin culturals, ambientals o històrics En la majoria de casos aprofitem per fer una bona estona de camí i ho complementem amb un dinar en alguna fonda o petit restaurant de l'entorn. Amb aquest blog ens agradaria compartir les nostres experiencies.

Monday, December 18, 2006

Menhirs, coves i dòlmens tot anant a Cala Monjoi


Avui menhirs, coves i dòlmens tot anant a Cala Monjoi.

Dimarts 1 d’agost del 06

La sortida d’avui l’hem fet seguint una informació que teníem d’un itinerari que sortia de Roses. Calia arribar fins l’aparcament del Dolmen de la Creu de Cobertella. amb el nou vingut un FDN. Hem anat cap a Esponellà, Crespià, Borrassà, N-II fins a la sortida de Roses, on hem arribat en un tres i no res. Cap a Cala Monjoi, abans d’arribar-hi ja es troba la indicació d’aquest recorregut i un petit aparcament que ens ha permès deixar el vehicle. Amunt i molt aviat a tres minuts del Dolmen de la Creu de Cobertella; és espectacular, segons sembla està declarat monument històric i artístic l’any 1964, les seves proporcions el fan un dels més importants de Catalunya amb 5.20 metres de longitud, 2.45 m. d’ample, i 2.14 m. d’alt, es tracta d’una construcció mortuòria del neolític, sembla ser que fa al menys 5000 anys que l’home trepitja aquests indrets.
El camí s’enfila fins a trobar una casa cremada on es pot veure una antiga edificació i on, malgrat el seu estat d’enronament, es pot observar en algunes de les seves parets restes “d’opus spicatus” el què fa pensar que és una construcció d’època medieval.
Seguint hem trobat el menhir de la Casa Cremada i més endavant el del Cap de l’Home, ambdós situats en un petit altiplà, amb la cronologia del seu trobament i aixecament; n’hem deixat constància amb unes quantes fotos que il·lustraven aquesta sortida.
En el camí hem vist una Cabana de pedra seca reconstruïda totalment, perfecte, ens ha agradat molt i hem seguit fent camí tenint ara a l’esquerra, ara a la dreta, la badia de Roses, la plana de l’Empordà, el Port de Roses, érem en un indret anomenat la Muntanyeta, el camí segueix fins a trobar les darreres cases de la urbanització dels Grec, en aquest lloc hi ha dos dòlmens un molt proper a l’altre, a uns 50 m., l’un porta nom de Dolmen del Cap de l’Home i l’altre Puig d’en Mares. A partir d’aquí no hem trobat el camí que segons la fitxa ens havia de retornar al lloc de sortida, finalment hem decidit retornar pel mateix lloc on hem vingut.
A l’arribar al cotxe el tren turístic de Roses ens barrava el pas, ho hem aprofitat per descansar i veure’ns l’aigua fresca i regalada que ens ha ofert el conductor .
Amb el cotxe nou hem continuat en direcció a la cala Montjoi, això ens ha permès provar el cotxe i recordar excursions que hem fet per aquest indrets, l’última a la cala Joncols, passat el Bulli, abans de la Pelosa hem decidit gira cua i retornar cap a Roses on uns amics i la Neus ens esperaven per dinar.
Hem dinat al Ramblamar, un hotel restaurant a primera línia de mar i on hem menjat força bé (ha sigut un dimarts amb peix). L’hem fet petar i sobre les cinc tornàvem cap a Banyoles.
El FDN, de moment molt bé, ja veurem quan vingui el pedregam...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home