Els dimarts... sortim

L'Arseni i la Carme som dos inquiets veïns de Banyoles que des del 2003 cada dimarts sortim a descobrir el nostre entorn. Amb aquestes sortides pretenem descobrir i coneixer llocs que per les seves caracteristiques ens aportin coneixements ja siguin culturals, ambientals o històrics En la majoria de casos aprofitem per fer una bona estona de camí i ho complementem amb un dinar en alguna fonda o petit restaurant de l'entorn. Amb aquest blog ens agradaria compartir les nostres experiencies.

Thursday, February 16, 2006

El cap de Begur, Mas d'en Pinc i Ses Negres


Dimarts 24 de maig de 05

Avui amb una perspectiva d’un dia assolellat hem decidit anar a mar, teníem pendent un recorregut al cap de Begur i hem optat per a anar-ho a conèixer.
Hi hem anat per Celrà, Bordils, Púbol, Torruella, per Pals i fins a Begur. Hem visitat el punt d’informació de la vila on una noia molt simpàtica ens ha donat tot tipus d’informació sobre la vila i sobre el recorregut que volíem fer, hem quedat sorpresos dels carrers arreglats, nets, finques colonials molt ben restaurades i sobretot una sensació de poble tranquil i ben arreglat.
Hem fet el recorregut indicat i hem arribat a la Masia de la Carmen Amaya anomenada “Mas d’en Pinc”, que és la seu de l’associació Nereo (Centre d’estudis de la mar).
El camí començava just en aquest indret, i com sempre, tan el començament com més endavant no va ser fàcil. Hi ha un vici adquirit, pel que anem veient, que es fa una fitxa amb un recorregut, però no es fa el seguiment ni el manteniment. Ens vàrem deixar un desviament mal marcat, i vàrem arribar fins a mar, havíem de passar pel mirador de la creu però ens el vàrem deixar.
Abans d’arribar a la Reserva Marina de Ses Negres, la Carme va fer una aterrada, i va exclamar: - H.P.. Per sort no va ser res, tan sols un dit de la mà es va inflar bastant. Teníem l’opció d’anar cap a Aiguafreda, o bé tornar pel mirador de la creu, i com que no l’havíem trobat vam optar pel mirador, d’aquesta manera vàrem tenir l’oportunitat de saber on ens vàrem equivocar a l’anada.
Com he dit abans cal que es dediqui un esforç al manteniment dels recorreguts, i que no s’estalviï en marcar aquells punts que són clau a l’itinerari.
Arribats un altre cop a Begur, ens adonem que el sol ha fet de les seves; cansats i afamats trobem el lloc que ens ha dit la noia d’informació “Can Climent i sa cuina”. Ens diuen que si, malgrat ser les tres tocades això sol ja dóna un tomb important al nostre estat d’ànim. Compartir una cervesa fresca, ens deixa relaxats per a afrontar un menú de 12€ que ens va anar de meravella. Ben presentat, en un lloc molt polit, ben servits i el menjar molt ben elaborat i molt bo.

Tot seguit com en altres sortides, afegim unes ratlles de la Vila de Begur.

“Begur és un poble amb una profunda personalitat històrica, fruit d’una intensa existència.
A l’abric del seu castell medieval, corallers, pescadors, indians surotapers han protagonitzat brillants pàgines d’una història que es reflecteix a cada carrer, a cada casa i a cada racó de poble.
Us proposem de fer un pausat recorregut a peu pel poble, en el qual podeu invertir d’una o dues hores, depenent de la intensitat de la caminada. Reclamem la vostra atenció sobre uns determinats punts d’interès, per bé que, sens dubte, n’hi ha d’altres. També, cal dir que una visita més completa al municipi exigeix l’ús del cotxe, per fer cap a Esclanyà, que és el segon nucli més poblat del municipi i on es pot visitar el conjunt format per l’església de Sant Esteve i la torre de l’antic castell d’Esclanyà; o el mas d’en Pinc, masia amb una torre de defensa, darrer habitatge de la bailaora Carmen Amaya, que acull, en l’actualitat, un centre d’estudis marítims; o esplaiar-se amb vistes panoràmiques que s’albiren des del Puig de son Rich, a banda, lògicament, de la vista de les platges.


L’Ajuntament de Begur té molt clara una cosa: Disposem d’un patrimoni històric i cultural incalculable i volem que aquest patrimoni representa-t’hi- en harmonia i equilibri amb el clima i les platges la gran oferta turística i un gran atractiu per a les persones que ens visiten. Sens dubte el turisme cultural és el present i el futur, i ha d’ésser el motor de la dinamització de l’activitat econòmica del municipi.

Les persones que estiguin interessades en conèixer més a fons l’historia de Begur, disposen d’una extensa bibliografia per a consultar. Aquest itinerari tant sols pretén orientar i oferir al visitant un petit tast de les excel·lències culturals i històriques del municipi de Begur”.

Hem agafat el cotxe i hem anat cap a Banyoles, on hi hem arribat a les sis de la tarda

0 Comments:

Post a Comment

<< Home